A apărut Monitorul de Arieș #337. De la Poștarât la Poștaverde. Noi lucrări de decontaminare la situl de la Poștarât

Miercuri, 25 mai 2022, a apărut Monitorul ediție de Arieș numărul 337. În această ediție puteți citi:

De la Poștarât la Poștaverde. Noi lucrări de decontaminare la situl de la Poștarât, realizate împreună cu studenți de la Ingineria Mediului

Decontaminarea sitului poluat de la Poștarât și transformarea zonei în spațiu verde este proiectul care stârnește interesul tuturor specialiștilor de mediu, constată reprezentanții Primăriei municipiului Turda, care anunță că lucrările de mare complexitate de pe acest șantier „i-au adus în orașul nostru pe studenții din anul III și IV de la Ingineria Mediului din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca”. Amănunte aici!

Costul mare al carburanților deschide apetitul pentru mașini electrice

Mașinile hibride și electrice sunt preferate de aproape jumătate dintre consumatorii români, indică un studiu Deloitte. Jumătate dintre români vor să-și cumpere mașini electrice pentru a reduce costul cu alimentarea și a proteja mediul, însă infrastructura de încărcare rămâne principalul motiv de reticență, constată un studiu Deloitte.

Parcul industrial Tetarom IV nu se mai face în Feleacu

Tetarom IV ar fi urmat să fi e construit în comuna Feleacu din județul Cluj pe o suprafață de 850.000 mp. Doar că, de acum, consilierii județeni vor vota un proiect care are ca scop încetarea acordului de parteneriat dintre Consiliul Județean şi comuna Feleacu, în vederea construirii parcului industrial Tetarom IV.

Baza 71 Aeriană, între „Săptămâna Poliției” și vizitele copiilor

O săptămână plină au avut militarii Bazei 71 Aeriană de la Luna, începând cu sărbătorirea, împreună cu aliații americani, „Săptămânii Poliției” și terminând cu vizitele preșcolarilor și elevilor diun Câmpia Turzii și Cluj-Napoca.

Nunta lui Figaro, în scenă la Câmpia Turzii

Iubitorii de cultură din Municipiul Câmpia Turzii vor avea parte de un răsfăț, miercuri seara. Studenții Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca vor pune în scenă spectacolul „Nunta lui Figaro”, de Wolfgang Amadeus Mozart.

Județul Cluj, pe locul doi la autorecenzare

Perioada de autorecenzare se apropie de final. La nivelul județului Cluj s-au completat peste 430.000 de chestionare până în data de 22 mai, situând Clujul pe locul al doilea pe țară, după București.

Acțiune de ecologizare la Câmpia Turzii

Operatorul de curățenie OneWay Cleaning, în parteneriat cu Primăria Câmpia Turzii și Rotary Câmpia Turzii, organizează o campanie de ecologizare a deșeurilor. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 mai, începând cu ora 10:00, în Parcul Municipal (Berc) din Câmpia Turzii.

Începe înscrierea la Bacalaureat 2022

Potrivit unei proceduri trimise de Ministerul Educaţiei către inspectoratele şcolare, elevii care susţin examenul de Bacalaureat 2022, în prima sesiune, trebuie să se înscrie în perioada 23-27 mai.