Unde se mai lucrează în Turda?

Debutul vremii călduroase a accelerat și mai tare lucrările pe șantierele deschise de administrația locală în municipiul Turda.

Astfel, lucrările de modernizare sunt în plină desfășurare pe un sector important al străzii Andrei Mureșanu. Au loc acțiuni de bordurare și montare pavaje pe sectorul de drum cuprins de la intersecția străzii Bucovinei cu strada Andrei Mureșanu, până la intersecția cu strada Alexandru Ioan Cuza.

Strada Andrei Mureșanu face parte din coridorul central al proiectului de modernizare a coridoarelor de mobilitate urbană, finanțat cu fonduri europene.

Pe un alt șantier, a fost așternut ultimul strat de asfalt pe o porțiune a străzii Alexandru Ioan Cuza. În cursul zilei de marți, 12 mai, a fost așternut stratul de uzură pe carosabilul cuprins de la numărul 113 până la reprezentanța Dacia Service. Strada Alexandru Ioan Cuza va fi modernizată în totalitate prin proiectul de modernizare a coridoarelor de Mobilitate Urbană Durabilă-Coridorul de Vest.

După finalizarea lucrărilor, strada va avea piste de biciclete, alveole pentru autobuze, iluminat public nou, spații verzi și stații de autobuz moderne.

Autoritățile au mai anunțat că se continuă modernizarea străzii Turturelelor. La începutul săptămânii trecute, a început așternerea primului strat de asfalt pe carosabil. Pe lângă lucrările la carosabil se amenajează trotuarele și accesele la proprietăți. După finalizarea acestor lucrări, echipele de la Domeniul Public vor așterne și stratul de uzură pe carosabil.