„Top Gun de Luna”. Nu ratați ediția tipărită a Monitorului ediție de Arieș din săptămâna 4 – 10 august 2021!

Top Gun la Luna. Ministerul Apărării a atribuit contractul de extindere a bazei aeriene de la Câmpia Turzii

Ministerul Apărării Naționale a atribuit contractul pentru extinderea Bazei 71 Aeriene de la Câmpia Turzii. Este vorba despre o investiție în valoare de aproape o jumătate de miliard de lei, concretizată în lucrări de infrastructură în „cazarma 1833” de lângă Câmpia Turzii. Contractul a fost semnat cu asocierea condusă de firma Leviatan Design din București.

Traficul aerian dă semne de revenire

Prima lună de vară a adus pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj un număr record de pasageri, în contextul pandemiei de coronavirus. Numărul pasagerilor îl depășește pe cel înregistrat în urmă cu un an, însă e încă departe de valorile înregistrate înainte de pandemie.

Poetul Petőfi Sándor, comemorat la Turda

Biblioteca Municipală „Teodor Murășanu” Turda, Parohia Reformată Turda și Asociația Pensionarilor „Dr. Ioan Rațiu” Turda au organizat joi, 29 iulie, comemorarea a 172 de ani de la moartea poetului Petöfi Sándor.

Tot ce trebuie să știi despre cartea de identitate electronică

Începând de luni, 2 august, în România a început eliberarea de cărți de identitate electronice, conform angajamentelor pe care țara noastra și le-a asumat în cadrul Uniunii Europene.

Vară fierbinte și lucrări de modernizare edilitară

Municipiul Turda mustește, în plină vară, de lucrări de modernizare, implicând reabilitarea străzilor dar și a altor facilități urbane. Ce alte șantiere s-au mai deschis în oraș.

Nu mai este Facebook cea mai populară rețea de socializare?

Facebook pare că nu mai este ceea ce era cândva, având în vedere că rețeaua de socializare nu mai este chiar atât de populară. La începutul anului, când efectele pandemiei încă își jucau cu brio rolul, tot mai puțini utilizatori foloseau celebra rețea de socializare.

Părintele Nicolae Steinhardt și noblețea crucii

În viziunea Părintelui Nicolae Steinhardt, crucea și taina care se trăiește și se descoperă în ea reprezintă semnul distinctiv al creștinismului, „puterea” care îl face să existe față în față cu „nebunia” pe care o presupune pentru cei din afară, necredincioși sau lipsiți de curaj, în fața unei asumări deloc confortabile.