Teste gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin la spitalul din Câmpia Turzii

Cancerul de col uterin este tratabil, dacă este depistat din timp. Depistarea se face prin testare, testare care se poate face – gratuit – la spitalul municipal din Câmpia Turzii.

„Spitalul Municipal «Dr. Cornel Igna» Câmpia Turzii se alătură demersului Institutului Oncologic din Cluj-Napoca și invită toate doamnele și domnișoarele să efectueze gratuit testele pentru prevenirea cancerului de col uterin”, se arată într-o informare a Primăriei municipiului Câmpia Turzii, care mai precizează că aceste testări gratuite fac parte din proiectul european „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin – etapa II – Regiunea Nord Vest”.

Programările se pot efectua zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 14:00 -17:00, la numerele de telefon: 0264-368.319 sau 0730.642.855. Programul este de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-14:00, interval în care pot fi efectuate testele gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin.