Se marchează parcările de reședință în Câmpia Turzii

Procesul de reamenajare a parcărilor de reședință este în plină desfășurare la Câmpia Turzii, informează Primăria municipiului Câmpia Turzii.

Acest proces se află în faza de efectuare a marcajelor pentru locurile de parcare, urmat de etapa instalării plăcuțelor de identificare corespunzătoare fiecărui loc de parcare și finalizat prin amplasarea indicatoarelor rutiere pentru marcarea acestor zone ca fiind parcări de reședință.

Fiecare cetățean, posesor al unui loc de parcare, în baza contractului de închiriere, este anunțat prin SMS cu privire la efectuarea operațiunii specifice fazei în care se află procesul, cu o zi înainte, pentru a putea elibera locul de parcare.

„Totodată, în vederea optimizării procesului de efectuare a marcajelor, facem apel la înțelegerea cetățenilor, rugându-i să curețe vegetația de pe locul de parcare, conform obligației contractuale”, transmit reprezentanții Primăriei Câmpia Turzii.

Reamintim că, începând din ianuarie 2021, Primăria Municipiului Câmpia Turzii a schimbat procedurile de atribuire a locurilor de parcare de reședință din oraș.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 51/2020 privind sectorizarea parcărilor de reședință din Municipiu și aprobarea Regulamentului de gestionare a parcărilor de reședință, coroborat cu adoptarea HCL 194/2020 privind aprobarea tarifelor de parcare pentru parcările de reședință, s-a creat cadrul legislativ în vederea elaborării unei noi proceduri pentru atribuirea parcărilor de reședință, despre care Primăria susține că este mai eficientă și mai echitabilă decât cea precedentă.