Psihologul Lidia Stoica, laureata ediției 2021 a Premiului Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mintală

Cu ocazia Zilei Mondialei a Sănătății Mintale (World Mental Health Day), Fundația Caritabilă a Familiei Rațiu și de Centrul Rațiu pentru Democrație anunță câștigătorul celei de-a cincea ediții a Premiului Elisabeth Pilkington Rațiupentru Sănătate Mintală.

Nominalizată datorită eforturilor sale de a asigura suport psihologic pacienților oncologici și familiilor lor, doamna Lidia Stoica, psiholog clinician specializat în psihologie medicală oncologică și președintele Asociației Restart la Viață, este laureata ediției 2021 a Premiului Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mintală, oferit de Fundația Caritabilă a Familiei Rațiu și de Centrul Rațiu pentru Democrație.

Doamna Lidia Stoica a inițiat în 2017 primul curs de formare profesională continuă din România pentru supra-specializarea în domeniul psiho-oncologiei și a pus bazele Grupului de Suport Psihologic pentru pacienții oncologici și familiile acestora. Grupul oferă întâlniri terapeutice gratuite și a funcționat inițial în București, Ploiești și Slobozia.

„Activitatea mea profesională în acest domeniu a început în urma propriei experiențe a unui diagnostic oncologic, din lipsa de sprijin și consiliere psihologică pe care am resimțit-o la momentul respectiv. Grupul a fost creat special pentru a le veni în ajutor persoanelor care suferă de cea mai necruțătoare boală a secolului, cancerul. Programul vine ca o completare a tratamentului medical și se concretizează prin întâlniri terapeutice de grup dedicate pacienților și aparținătorilor acestora”, spune laureata.