Primăria Turda anunță că se apropie termenul limită de depunere a rapoartelor de evaluare pentru clădirile nerezidențiale

Primăria municipiului Turda – Direcția Impozite și Taxe Locale, aduce la cunoștință contribuabililor care dețin clădiri cu destinație nerezidențială, că se apropie termenul limită de depunere a rapoartelor de evaluare.

Contribuabilii (persoane fizice și persoane juridice) care dețin în proprietate clădiri nerezidențiale, care nu au fost reevaluate/dobândite/construite în ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referință, mai pot depune declarația de impunere însoțită de raport de evaluare pentru recalcularea impozitului pentru anul 2022, până la data de 31.03.2022.

În cazul în care valoarea de impozitare nu se actualizează, la calculul impozitului se aplică cota majorată de 2% în cazul persoanelor fizice și 5% în cazul persoanelor juridice.

Termenul de plata a impozitelor și taxelor aferente semestrului I 2022 este 31.03.2022, dată până la care, pentru plata cu anticipație a impozitelor locale cu valoare mai mare de 50 de lei, (clădiri, teren și auto), se acordă bonificație de 10% la persoane fizice și 5% la persoane juridice.

Plata impozitelor și taxelor locale poate fi efectuată la ghișeul unic din P-ța 1 Decembrie 1918 nr.31-33 , la punctele de încasare din Calea Victoriei nr.102-104 și P-ța Basarabiei nr.2 și online prin intermediul site-ului Ghiseul.ro, se mai arată în informarea semnată de directorul executiv al Direcției de Taxe și Impozite Locale din cadrul Primăriei municipiului Turda, Gabriela Sălăgean.