O nouă recunoaștere a eforturilor de modernizare. Turda a primit premiul Excelență în Digitalizare / Smart City

În cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, municipiul Turda a primit premiul Excelență în Digitalizare / Smart City pentru performanțe deosebite în procesul de reducere a birocrației prin implementarea de soluții software la nivelul instituției.

Ce este acest premiu? Primăria municipiului Turda explică: „Pentru digitalizarea a cât mai multor servicii oferite de administrația publică locală, în ultimii trei ani am abordat mai multe proiecte pentru care am primit finanțare europeană. Proiectul implementat în vara acestui an, „ADEPT – administrație digitală eficientă pentru cetățenii din Turda”oferă posibilitatea cetățenilor să acceseze online peste 14 servicii publice noi”.

Potrivit autorității locale turdene, în cadrul aceluiași proiect au fost retrodigitalizate peste 2.000.000 de documente. Astfel, funcționarii au acces rapid la arhiva instituției reducând timpul de răspuns la solicitările cetățenilor.

eTurda – Debirocratizare prin digitalizare

Totodată, este în curs de implementare și proiectul „eTurda – Debirocratizare prin digitalizare în administrația publică”, care își propune reducerea birocrației prin soluții informatice destinate siguranței publice, asistenței sociale și SCIM. „Acest proiect se va încheia în luna iulie a anului viitor. Desigur, nu ne vom opri aici, căutăm în permanență soluții smart care sunt în beneficiul cetățenilor”, promit reprezentanții Primăriei municipiului Turda.

„Suntem mândri că orașul nostru a fost din nou dat exemplu de bune practici! Alături de premiul pentru cel mai bun PMUD din Europa, câștigat la concursul SUMP Awards și premiul pentru cel mai bun proiect Smart City, câstigat la Gala Smart City Industry Awards, această nominalizare va sta drept mărturie muncii depuse pentru a transforma radical Turda”, se mai arată în comunicatul de presă dat publicității luni de Primăria Turda.

Ce este AMR

Înfiinţată în anul 1990, Asociația Municipiilor din România (AMR) este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale, pentru soluţionarea şi gestionarea nevoilor publice în numele şi pentru interesul colectivităţilor locale. În prezent, AMR include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, însumând 109 membri, care reprezintă aproximativ 10,5 milioane de locuitori.

Asociația Municipiilor din România a organizat și în acest an competiția intitulată „Gala AMR“, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, la care au fost invitate să participe municipiile din întreaga țară. Gala Asociației Municipiilor din România a ajuns anul acesta la ediția cu numărul patru și a avut drept scop principal punerea în evidență a excelenței în diverse domenii pentru administrația publică locală.