O delegație implicată în Proiectul Erasmus „Changing schools, changing lives” a vizitat Primăria Turda

Joi, 5 mai, Primăria municipiului Turda a primit vizita unei delegații de profesori implicate în proiectul Erasmus „Changing schools, changing lives”, căreia i s-a făcut o demonstrație privind modul de funcționare a Școlii Mobile.

„Astăzi am primit cu bucurie vizita unei delegații de profesori din cadrul proiectului Erasmus – Changing schools, changing lives”, se arată într-o informare a Primăriei Turda.

„Prin implementarea proiectului CEPS, respectiv a Școlii Mobile, municipiul nostru a fost dat exemplu de bune practici în rândul proiectelor din sectorul educației. Colegii noștri au prezentat proiectul prin care 200 de copii din comunități defavorizate au beneficiat de programe de educație desfășurate prin Școala Mobilă. De asemenea, delegația împreună cu profesori din municipiul nostru s-a deplasat în teren cu Școala Mobilă pentru a vedea exact cum funcționează acest proiect”, au mai precizat reprezentanții Primăriei turdene, care au mulțumit pentru vizită: „Vă așteptăm să reveniți la Turda!”

Reamintim că municipiul Turda a lansat un proiect educational unic în România, menit atât să combată fenomenul abandonului școlar, cât și să îi conștientizeze pe cetățeni asupra importanței educației. Parte a acestui proiect este și conceptul Prima Școală Mobilă din România.

Implementarea acestui proiect are scopul de a reduce și a preveni abandonul școlar, precum și promovarea accesului egal la învățământ, prin organizarea de programe after-school (inclusiv catering) pentru elevi din ciclul primar, meditații pentru elevi din ciclul gimnazial, program integrat de tip „A doua șansă”, grădinițe estivale, consilierea părinților, dezvoltarea unor mecanisme locale de susținere a procesului educațional și acțiuni de tip „școală mobilă”, o inovație în România.