Nu ratați Monitorul ediție de Arieș din săptămâna 2 – 8 iunie 2021!

Miercuri, 2 iunie, a apărut Monitorul ediție de Arieș, ediția cu numărul 289, cu un conținut variat și bogat în informații. Iată câteva dintre subiectele tratate în această ediție:

Cu o întârziere de zece ani, se închide groapa de gunoi din Câmpia Turzii

Final de drum în nesfârșita poveste a închiderii gropii de gunoi ilegale din municipiul Câmpia Turzii. Consiliul Județean a preluat amplasamentul și lucrează la etapa „operațiunilor juridice” de finalizare a închiderii și ecologizării rampei de gunoi ilegale din Câmpia Turzii. Aceasta trebuia să fie închisă încă din anul 2011, însă acest lucru se va realiza abia acum.

Liber la distracție pentru cei vaccinați

Guvernul a decis relaxarea mai multor restricții începând cu data de 1 iunie. Vor fi deschise cluburile, barurile și discotecile, la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate. De asemenea, începând cu 1 iunie, vor putea fi organizate evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau că au trecut prin boală. Se pot organiza și evenimente cu mai mult de 1.000 de persoane, dacă toate sunt vaccinate.

Supercom va ridica gunoiul din zona Turda și Câmpia Turzii

Firma de salubritate Supercom va începe colectarea deșeurilor în municipiile Turda și Câmpia Turzii. Logistica noului operator de salubritate al loturilor 2 și 3 din județ este pregătită pentru a începe activitatea de la 1 iunie, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Elevii, derutați de schimbările majore din sistemul educațional

Anul școlar 2020-2021 a fost plin de schimbări, elevii „plimbându-se” de la cursuri fizice, la cursuri online. Mulți dintre părinți, elevi și chiar profesori s-au plâns de-a lungul anului de acestea și de cum ar putea acestea să afecteze modul de învățare al elevilor.

Cine sunt micii câștigători ai carnavalului online

Biblioteca Municipală „Teodor Murășanu” Turda în parteneriat cu Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” Turda a organizat în perioada 24- 28 Mai 2021, carnaval județean online adresat tuturor copiilor din județul Cluj cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani. La eveniment au participat 10 copii din municipiul Turda și Cluj-Napoca.

Învățământul clujean, „reinventat” în pandemie

Pandemia de coronavirus a făcut ca învățământul să treacă prin doi ani școlari desfășurați sub semnul restricțiilor impuse la nivel național, pentru a opri răspândirea infecției CoViD-19. Citiți un interviu cu inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar al Județului Cluj, Marinela Marc.

Arhiepiscopul Justinian Chira, Părintele duhovnicesc al unui ținut

Pe 28 mai se împlinește un secol de la nașterea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Justinian Chira. Omul acesta harismatic și-a împletit viața cu cea a preoților și credincioșilor lui.