Nu ratați ediția tipărită a Monitorului ediție de Arieș din săptămâna 9 – 15 iunie 2021!

Miercuri, 9 iunie, a apărut Monitorul ediție de Arieș, ediția tipărită cu numărul 290. Iată principalele subiectele tratate în această ediție:

Depozite de deșeuri incendiate au fost descoperite la Moldovenești. „La noi? Niciodată!”

Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării, Filiala Cluj, a descoperit mai multe depozite de deșeuri în zona localității clujene Moldovenești, unele incendiate. Chemați la fața locului, reprezentanții Gărzii de Mediu nu și-au făcut apariția pentru a li se indica, la fața locului, unde au fost descoperite deșeurile incendiate. La rândul lor, autoritățile comunale au încercat să minimizeze descoperirea, fie negând existența acestor depozite, fie situându-le pe un posibil „teren privat”.

UBB pune la bătaie peste 5.000 de locuri la buget

Urmează luna admiterilor la universitățile din România, iar Universitatea Babeș-Bolyai pune pe masă una dintre cele mai bune oferte de școlarizare pentru anul universitar 2021-2022. UBB scoate la concurs 5.279 de locuri la buget, peste 10.670 de locuri în regim cu taxă și 2.840 de locuri pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel de licență.

A fost inaugurat „AlfaGen Park” din Câmpia Turzii

Începând de sâmbătă, 5 iunie, tinerii practicanți de sporturi din oraș vor avea la dispoziție o facilitate, realizată de Primăria municipiului Câmpia Turzii, cu fonduri europene, unde să-și petreacă timpul liber, alături de prieteni, într-un mediul modern și lipsit de pericole.

Alocațiile vor crește cu 20% la începutul anului 2022

Alocațiile copiilor vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2022. Această creștere de 20% trebuia să fie făcută anul acesta la începutul lunii iulie, însă Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților spune că nu mai există resurse anul acesta.

Sunt pregătiți părinții să își vaccineze copiii?

Copiii cu vârste între 12 și 15 ani se pot vaccina anti-CoViD, începând de miercuri, 2 iunie, au anunțat autoritățile. Programările se fac pe platforma RO Vaccinare, de pe conturile părinților. Adolescenții vor fi imunizați cu vaccinul de la Pfizer BioNTech, iar dozele se vor administra la fel ca la adulți, adică 2 doze într-un interval de 21 de zile.

Primii absolvenți ai Școlii de aplicatori înființată cu fonduri UE

Prima serie de elevi care au urmat stagii de practică în cadrul primei Școli de aplicatori în domeniul pardoselilor, deschisă în România de EMS Floor Group, cu finanțare europeană, au încheiat pregătirea și, în măsura în care doresc, intră pe lista de candidați pentru recrutare ai companiei. Pagina 5

ASA Cons Turda mizează pe creșterea cifrei de afaceri

Producătorul de prefabricate ASA Cons din Turda, cu mai multe proiecte de fabrici ridicate în portofoliu, estimează pentru 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 22 mil. euro, în creștere cu 18% față de anul trecut. Compania a realizat în primul trimestru din acest an o cifră de afaceri de 5,5 mil. euro, la același nivel cu perioada similară din 2020.

Mai putem trăi în adevăr?

O marcă a postmodernității în care trăim este și aceea că nu mai vorbim de un existența unui singur Adevăr, simplu, răscolitor și viu, ci de adevăruri multiple, convenabile și facile, care au rolul de a ne însoți confortabil în convingerile noastre și pe cât posibil de a ni le confirma. Dacă puterea Adevărului stă în forța lui transfi guratoare, celelalte adevăruri devin convingătoare, doar prin forța și prin zgomotul cu care sunt promovate, unele înaintea celorlalte.

Festivalul Untold se întoarce în această toamnă!

Anunțul mult așteptat a venit. Oficial, Untold va avea loc în perioada 9-12 septembrie 2022. Sute de mii de oameni, din întreaga lume, se vor bucura din nou de 4 zile și 4 nopți pe tărâmul magic Untold din Cluj-Napoca. Întâlnirea din acest an dintre fani, artiști, organizatori și partenerii festivalului va fi una greu de egalat și plină de încărcătură emoțională, după aproape doi ani de pauză.