Nu ratați ediția tipărită a Monitorului ediție de Arieș din săptămâna 7 – 13 iulie 2021!

Miercuri, 7 iulie, a apărut Monitorul ediție de Arieș, ediția tipărită cu numărul 294. În această ediție puteți citi:

Happy-end la Tineretului. Cinematograful turdean a intrat pe lista de lucrări finanțate de Compania Națională de Investiții și va fi renovat

Cinematograful Tineretului va fi reabilitat și modernizat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat vineri primarul municipiului Turda, Cristian Matei. „Cinematograful Tineretului va fi reabilitat și modernizat în baza proiectului «Reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii cinematografului cu 2 săli de spectacole – 500 de locuri – situat în municipiul Turda, strada Tineretului, nr. 1, jud Cluj», finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții”, a scris primarul Turzii pe pagina sa de socializare.

Tânăr clujean cu o boală incurabilă cere ajutor

Mureșan Mădălin, un tânăr din orașul Dej, judeţul Cluj, tatăl unui copil de 6 ani, este pe patul de spital în chinuri. Acesta suferă de o boală incurabilă la inimă, iar singura soluție este un transplant.

Luncani, pericol de moarte

Un accident rutier s-a produs vineri dimineață pe raza localității Luncani din Cluj, între o mașină și o autoutilitară. În urma impactului, trei persoane au fost rănite și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Clujul are trei elevi „de 10” la Bacalaureat

Luni au fost afișate rezultatele înainte de contestații la Bacalaureat, în județul Cluj, doar trei elevi reușind să obțină media 10. O singură medie de 10 a fost obținută de un elev din Cluj-Napoca, din cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”. O altă notă de 10 a fost obținută de un elev de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej, precum și de un alt elev din cadrul Liceului Teoretic „Petru Maior” din Gherla.

Blocaj pentru drumul expres A3 – DN1?

Ministerul Mediului ar urma să ceară un studiu de un an pentru observarea faunei pe terenurile agricole vizate de proiectul drumului expres ce va lega DN1 de Autostrada Transilvania, prin Mărtinești.

Breteaua din groapa de gunoi

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va cheltui peste 13 milioane de lei, fără TVA, pentru a ecologiza zona din autostrada A10 care traversează vechea groapă de gunoi a municipiului Alba Iulia.

Sfinții – participanți la sfințenia lui Dumnezeu

Din punct de vedere dogmatic, sfințenia oamenilor este participativă și se întemeiază hristologic, pnevmatologic și eclesiologic. Hristos cel jertfit este sursa sfințeniei Bisericii și a membrilor ei.

Ghinion la Moara cu noroc. Din lumea veselă a absolvenților

An de an, la examenul de Limba și literatura română de la Bacalaureat există elevi de 10, dar și elevi care scriu adevărate perle, în special la subiectul cu numărul 3. Citiți în Monitorul ediție de Arieș cea mai nouă colecție de „perle” culese din lucrările elevilor de la Limba și Literatura română de profesorii corectori.