Mesajul domnului primar, Cristian Matei, cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei României.

Sărbătorim astăzi Armata Română și victoria obținută în 25 octombrie 1944 când Transilvania a fost eliberată de sub ocupație horthystă!

Este o zi în care se cuvine să-i cinstim pe toți acești eroi care, cu demnitate și onoare, slujesc patria sub drapelul tricolor. Totodată, ne aducem aminte cu recunoștință de toți eroii noștri care și-au sacrificat viața pentru ca noi să trăim în pace și unitate.

Dacă privim în urmă, în campaniile celui de-Al doilea Război Mondial Armata României a suferit mari pierderi în rândul militarilor. Cu toate acestea, solidari, au continuat să lupte alături de trupele aliate contribuind la obținerea victoriei din 9 mai 1945 și încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. Aceste fapte rămân în istoria noastră ca neam și ca țară, fiind un model de sacrificiu pentru binele comun.

Faptul că astăzi ne aflăm într-un context de securitate schimbat care iată ne aduce în fața unor acțiuni imprevizibile, ne face încă o dată să ne înclinăm în fața tuturor românilor care poartă uniforma militară!

Cu recunoștință și respect pentru devotamentul și actele de curaj de care dă dovadă față de țară, spun din suflet LA MULȚI ANI, Armatei Române!