Festivalul Verde la Turda. Program și activități

Începând de luni, 23 mai, până pe data de 1 iunie va avea loc Festivalul Verde la Turda.

Prin acest festival se vor derula mai multe activități de mediu în care au fost implicate școli și grădinițe din municipiu, dar și parteneri de nădejde. Astfel, programul festivalului pe zile este următorul:

23.05.2022 – Acțiuni de plantare la școlile și grădinițele din municipiu prin care se vor crea grădini de relaxare, frumos amenajate de cei mici.

 • Grădinița Poiana cu Castani
 • Grădinița Căsuța Piticilor
 • Grădinița Dr. Ioan Rațiu
 • Școala Profesională Poiana
 • Școala Gimnazială Horea Cloșca și Crișan
 • Școala Gimnaziala Ioan Opriș
 • Școala Generală Avram Iancu
 • Școala Gimnazială Teodor Murășanu Turda
 • Liceul Teoretic Josika Mikloș
 • Școala Andrei Șaguna
 • Colegiul Național Mihai Viteazul Turda

24.05.2022

– Ora 09:00 – Ecologizare Malul Arieșului: Elevi din cadrul Colegiului Tehnic Turda și Școala Poiana alături de voluntari de la Administrația Bazinală Mureș, echipe de la Domeniul Public cu sprijinul operatorului de salubritate Supercom vor colecta deșeurile de pe malul stâng și drept al râului Arieș. Punctul de întâlnire este la podul de peste Arieș.
– Ora 11:00 -Ecologizarea parcurilor din municipiu: Elevi ai școlilor din municipiu vor fi implicați în acțiuni de ecologizare a parcurilor aferente fiecărei școli.

25.05.2022 – Ora 09:00 – Împreună cu echipe de la Supercom vom derula activități de informare prin distribuirea de flyere și materiale informative cu privire la colectarea selectivă corectă a deșeurilor. De asemenea, vor fi ecologizate containerele de la punctele gospodărești situate pe strada Constructorilor.

26.05.2022 – Echipe de la DDD Insecto vor desfășura acțiuni de dezinsecție și deratizare a parcurilor din municipiu.

27.05.2022 – Ora 09:00 – Echipele Serviciului Voluntar Pentru Situații de Urgență vor salubriza și igieniza pârâul Valea Racilor din toate zonele municipiului. De asemenea, se va acționa în zona Băi Sărate unde au fost demarate acțiuni de reabilitare a pontonului de la lacul Csiki.

28.05.2022 – Compania Prival va desfășura acțiuni de cosire a vegetației în mai multe zone din municipiu.

30.05.2022 – Partenerii, RoEcollect vor colecta DEEE-uri de la agenți economici, persoane fizice/juridice de pe raza municipiului Turda.

31.05.2022 – Ora 11:00 – Elevi de la Școala Andrei Șaguna și Liceul Josika Mikloș vor planta flori în Parcul Central.

Totodată, acest festival va continua în Parcul Central în cadrul evenimentelor organizate de Ziua Copilului. Vă dezvăluim doar câteva din activitățile programate: Bike Cinema, Alternaship, Climate Change Monopoly, Treasure Hunt și multe alte surprize pe care le vom dezvălui zilele următoare.