Comunicat de Presă – Programul dedicat Zilei Culturii Naționale

Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită la Turda printr-o serie de manifestări culturale care se vor desfășura în data de 15 Ianuarie 2021, începând cu ora 18:00.

Prin aceste acțiuni ne alăturăm proiectului inițiat de Ministerul Culturii ce propune  un demers cultural unitar la nivel național: aprinderea simbolică a Flăcării Culturii.

Programul manifersărilor dedicate Zilei Culturii Naționale și a aniversării a 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu:

Ora 18:00 – Proiecție imagini ce îl înfățișează pe marele poet național Mihai Eminescu pe clădirea Teatrului Național Aureliu Manea.

Ora 18:00 – pe scena Teatrului Național Aureliu Manea are loc spectacolul de muzică și poezie: „România frumoasă” unde îi putem revedea pe îndrăgiții actori turdeni ai Teatrului Național Aureliu Manea și artiștii lirici, precum muzicianul Ovidiu Lipan Țăndărică, Cristian Hodrea (bas-bariton), Ioana Felea Popa (soprană), Irina Călin, Iulia Merca și Elena Lungu (la pian).

Ora 18:00 – 20:00 Galeria de Artă Valer Suciu va găzdui proiecția de pictură după creația eminesciană intitulată „Din cerurile albastre”.                                                                                                                                  

Accesul la evenimentele dedicate Zilei Culturii Naționale se va face în limita a 30% din capacitatea sălii de spectacole a Teatrului, în vederea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, iar accesul se face pe baza de invitație care se poate obține de la sediul Casei de Cultură. Mai multe informații puteți obține la tel: 0264.311-980.