Comunicat de presă Primaria Turda – A fost semnat contractul de finanțare europeană pentru modernizarea Teatrului Național Aureliu Manea!

Primăria Municipiului Turda a obținut finanțare europeană pentru modernizarea Teatrului Național Aureliu Manea, contractul de finanțare fiind semnat în data de 19 iunie 2020.

Proiectul are o valoare totală de 23.273.798,19 lei și presupune modernizarea completă a instituției culturale, atât în interior cât și la exterior.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din municipiul Turda prin reabilitarea infrastructurii culturale, materializată în modernizarea și dotarea Teatrului Național Aureliu Manea Turda până în anul 2023.

Proiectul prevede și reabilitarea drumului de acces, respectiv porțiunea din strada Castanilor cuprinsă între strada Avram Iancu și strada Barbu Lăutaru. Prin reabilitarea și refuncționalizarea clădirii Teatrului Național Aureliu Manea din Turda, Primăria are în vedere scoaterea în evidență a valorii istorice și patrimoniale incontestabile a clădirii, o mărturie în evoluția urbană a orașului, precum și împiedicarea degradării lente a clădirii.