Clujeni alături de Ucraina. A apărut Monitorul ediție de Arieș nr. 326

Marți, 2 martie 2022, a apărut Monitorul ediție de Arieș #326. Iată ce puteți citi în acest număr:

Clujeni alături de Ucraina. Detașamentul Turda al I.S.U. a asigurat transportul spre țara vecină a medicamentelor donate de Terapia Cluj

Declanșarea conflictului militar din Ucraina, țară aflată în imediata noastră vecinătate nordică, a găsit în județul Cluj o disponibilitate totală pentru ajutorarea celor aflați în pericol. Societate civilă, autorități, dar și mediul de afaceri, cu toții au reacționat la unison pentru sprijinirea celor afectați de neașteptatul război.

Românii înțeleg și aprobă principiile de funcționare a NATO
Majoritatea românilor susține că, în cazul unui atac, România ar trebui să participe la apărarea altui stat membru NATO, potrivit unui sondaj INSCOP.

Peste 400 de elevi clujeni, infectați cu CoViD-19
Conform datelor de vineri ale Inspectoratului Școlar Județean Cluj, 401 elevi sunt infectați în acest moment cu CoViD-19. De asemenea, 103 cadre didactice sunt pozitive la coronavirus. Aproape 30 de unități de învățământ din județul Cluj au cel puțin o clasă suspendată.

Primăria Câmpia Turzii se digitalizează
Municipiul Câmpia Turzii a primit confirmarea unei noi finanțări europene prin intermediul proiectului: „Continuarea digitalizării serviciilor publice în Municipiul Câmpia Turzii”.

Doi ani de la primul caz de infectare cu coronavirus în România
În data de 26 februarie 2020, autoritățile erau în stare de alertă după ce un bărbat din Gorj a fost depistat cu temutul coronavirus, care făcea deja ravagii în mai multe țări din lume și de pe continent.

Noile măsuri de sprijin la energia electrică și gaze
Comitetul interministerial pentru energie a decis noile măsuri de sprijin pentru protejarea populației și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale, acestea urmând să fie aplicate pe o perioadă de un an, a declarat, joi, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Cum ne afectează războiul din Ucraina din punct de vedere economic?
În Uniunea Europeană, media dependenței de Rusia este de hidrocarburile 41% din consum. Dintre țările europene, România are cele mai mici exporturi de produse către Rusia, dar și cele mai reduse importuri de gaze rusești.

Iosua Navi, „iscoditorul” celor dumnezeiești
Suntem invitați de Părinții Bisericii mereu, atunci când vine vorba de lectura Sfintei Scripturi, către „o metodologie simbolică”, în sensul unei abordări duhovnicești și personale. Cele relatate sunt aduse foarte aproape de noi sau, mai bine exprimat, noi suntem conduși și așezați în mijlocul acestora.