Civilizație urbană. După modernizare și salubrizare, ar trebui să urmeze… păstrarea

Autoritățile locale ale municipiului Turda fac eforturi importante pentru reabilitarea urbană. În ultimii ani s-au alocat sume considerabile pentru modernizarea orașului și a facilităților pe care le oferă. Orașul este tot un șantier, lucru care provoacă, pe de altă parte, nemulțumiri generate de inconvenientele inerente.

Astfel, lucrările de modernizare a străzii Alecu Russo prind contur tot mai mult. Luni, 24 mai, a fost așternut primul strat de asfalt pe carosabil. După ce va fi așternut și stratul de uzură, vor avea loc acțiuni de amenajare a spațiilor verzi. În final, va rezulta încă o stradă complet modernizată în cartierul Industrial, afirmă reprezentanții Primăriei.

Strada Alecu Russo face parte din cele 19 străzi din cartierul Industrial care sunt modernizate cu fonduri guvernamentale.

De asemenea, și pe strada Câmpia Cristișului, lucrările se apropie de finalizare. „Și mai punem astfel o cărămidă la reconstruirea Turzii”, afirmă reprezentanții Primăriei Turda.

Parcul Teilor proaspăt salubrizat și igienizat

În paralel cu lucrările de construcție, se desfășoară și cele de întreținere. Parcul Teilor este proaspăt salubrizat și igienizat, a anunțat, tot luni, primarul Cristian Matei, pe contul său de socializare.

„Dragi turdeni, avem un oraș frumos de care avem grijă și pe care îl dezvoltăm din toate punctele de vedere, prin toate demersurile noastre”, a scris Matei, adăugând un îndemn pentru a păstra integritatea și curățenia în parcul salubrizat. „Dacă iubiți acest oraș, nu mai tolerați lipsa de respect și mizeria. Atrageți atenția celor din jurul vostru, celor care, cu o totală lipsă de respect, împrăștie peste tot mizerie, coji de semințe, pet-uri și nesimțire. Dacă nu aveți curaj, anunțați autoritățile sau scrieți-ne despre astfel de cazuri și haideți să avem cu toții grijă de orașul nostru drag. Cât de frumos este să fie curățenie și cât de ușor ar trebui să fie să păstrăm un mediu curat, în care să ne facă plăcere să ne petrecem timpul”, a mai spus primarul municipiului Turda.

Și un cuvânt de mulțumire

Vineri, 21 mai, a fost ziua Poliției Locale. Rolul acesteia este de a păstra ordinea în comunitățile locale. Primarul turdean le-a mulțumit angajaților instituției „pentru că sunteți acolo unde trebuie să fiți mereu pentru noi. Vă mulțumim pentru grija pe care ne-o purtați și pentru că ne apărați comunitatea”.

„Poliția Locală are un rol fundamental în viața orașului nostru, iar în acest ultim an greu de pandemie a desfășurat o muncă titanică, dar toți polițiștii locali și-au făcut meseria într-un mod impecabil”, a mai precizat edilul.

„Apropierea de viața comunității pe care o deserviți, comunicarea și cooperarea cu cetățenii în rezolvarea problemelor, participarea activă și acțiunile derulate în scopul prevenirii răspândirii CoViD-19, contribuția la menținerea curățeniei, deplasarea în siguranță a copiilor la școală și la locurile de joacă, cât și multe altele, vă conferă încrederea, respectul și sprijinul cetățenilor”, a transmis Cristian Matei.