Cinema Tineretului va fi reabilitat. A intrat pe „lista-sinteză” a Companiei Naționale de Investiții

Cinematograful Tineretului va fi reabilitat și modernizat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat vineri primarul municipiului Turda, Cristian Matei.

„Cinematograful Tineretului va fi reabilitat și modernizat în baza proiectului «Reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii cinematografului cu 2 săli de spectacole – 500 de locuri – situat în municipiul Turda, strada Tineretului, nr. 1, jud Cluj», finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții”, a scris primarul Turzii pe pagina sa de socializare.

„Pentru ca acest lucru să fie posibil, ani de zile am făcut demersuri pentru a întabula această clădire iar în cursul anului trecut am reușit să obținem extrasul de carte funciară. Imediat după ce am obținut acest act, în luna august 2020, am depus la CNI (Compania Națională de Investiții – nota red.) proiectul prin care am solicitat finanțare guvernamentală pentru reabilitarea și modernizarea acestei clădiri”, a mai precizat edilul.

Acesta a mai adăugat că, „după o îndelungă așteptare”, în data de 30 iunie 2021, municipalitatea a primit înștiințarea că proiectul a fost inclus pe lista sinteză a obiectivelor de investiții care urmează să fie finanțate de CNI, în cadrul subprogramului „Săli de cinema”.

„Această veste extraordinară ne motivează să muncim și mai mult și astfel, rând pe rând, să reușim să dăm valoarea cuvenită fiecărui edificiu din Turda”, a mai transmis primarul municipiului Turda, Cristian Matei.