Care este stadiul lucrărilor la podul peste Arieș

După sărbătoarea Paștilor, lucrările la podul peste Arieș urmează să fie reluate. Ce s-a realizat până acum?

În date de 28 aprilie a emis avizul de mediu pentru construcție, iar Regia Pădurilor promite că în 5-6 mai va emite, la rândul ei, avizul pentru scoaterea din fondul forestier a zonei adiacente podului, necesare organizării de șantier. Va urma intervenția Companiei de Apă Arieș la demontarea conductelor, în momentul în care va primi accesul cu utilaje grele în zonă.

Antrepriza Reparații și Lucrări (ARL) ar urma să realizeze manopera de demontare-îndepărtare a conductelor cel târziu în 10 mai, odată cu demontarea traverselor la tronsoanele 1-6 ale podului.

După emiterea avizului de către Regia Pădurilor Romsilva, Ocolul Silvic se angajează să taie cei câțiva arbori din zona podului și, în 12 mai, cel târziu, să predea către ARL porțiunea de teren defrișată, pentru ca aceasta să instaleze macaraua care va realiza demontarea și apoi ridicarea grinzilor noi.

Dacă se va respecta această etapizare, după 12 mai se va putea trece la realizarea efectivă a lucrăilor de construcție. Termenul de finalizare este stabilit pentru data de 22 decembrie 2021.

Circulația rutieră pe Drumul Național nr. 1, la km 444+840, s-a închis în 25 martie 2021 pentru executarea lucrărilor de reparații la podul peste Arieș. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a precizat că traficul rutier se desfășoară deviat pe două rute ocolitoare, în funcție de tonajul autovehiculelor.