A început plata beneficiarilor Măsurii 2 de sprijin a firmelor afectate de coronavirus

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului anunță că a început procedura de plată pentru ultimii beneficiari admişi la finanțare în baza Măsurii 2-„Granturi pentru capital de lucru”. Acesta este cel mai mare program finanțat până acum în România din punct de vedere valoric, suma care va fi acordată beneficiarilor fiind de aproape un miliard de euro, anunță deputatul PNL Cristina Burciu.

Redăm în continuare comunicatul integral.

Măsura 2 – „Granturi pentru capital de lucru” este destinată susținerii financiare a unităților economice a căror activitate a fost afectată direct sau indirect de răspândirea virusului SARS-CoV-2 sau a căror activitate a fost interzisă prin ordonanțe militare pe perioada stării de urgență sau îngrădite pe perioada stării de alertă.

De remarcat este faptul că ministrul PNL al Antreprenoriatului şi Turismului a reuşit, în această săptămână, să deblocheze situația celor aproximativ 3.000 de beneficiari care nu îşi primiseră până acum sumele cuvenite.

Astfel, în cel mai scurt timp posibil, vor fi finalizate toate plățile rămase încă restante, ceea ce va permite antreprenorilor să îşi redimensioneze strategia viitoare, să susțină plata salariilor angajaților, precum şi să facă noi investiții.

Aplicanții admişi trebuie să semneze electronic documentele aflate în aplicația informatică aferentă programului şi să reîncarce actele semnate, împreună cu dovada cofinanțării, în termen de 20 de zile de la primire. Este foarte important ca beneficiarii să se se încadreze în acest termenul procedural, pentru fi evitate situațiile nedorite de respingere la finanțare din acest motiv.

Consider pozitiv că, în acest program de sprijin, s-au înregistrat 22.226 cereri de finanțare, din care, până la data de 10 decembrie 2021, au fost achitate deja 13.836 de contracte.

În concluzie, după cum a promis încă de acum doi ani, de la începutul pandemiei, Guvernul PNL s-a ținut de cuvânt în fața românilor, adoptând cele mai oportune sisteme de sprijinire a populației şi a mediului economic, astfel încât să depăşim cu bine şi fără pierderi această perioadă dificilă.