A fost semnată autorizația de construire a fabricii de medicamente Stada

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a semnat vineri autorizația de construire pentru viitoarea citadelă farmaceutică a României, fabrica de medicamente Stada.

Astfel, în perioada următoare vor putea demara lucrările de construire a noii facilități de producție care va fi amplasată în Parcul Logistic Arieș. Suprafața totală a amplasamentului este de 100.000 metri pătrați, iar zona actuală dezvoltată este în suprafață de 28.000 m2.

Noua fabrică, afirmă reprezentanții primăriei, va fi construită cu materiale sustenabile, utilizând tehnologii de ultimă generație, precum și o suită de facilități ce presupun un consum redus de energie, cum ar fi panourile solare fotovoltaice. Potrivit reprezentanților Stada, termenul de finalizare este planificat pentru luna octombrie 2024.

„Stada este partenerul nostru de încredere alături de care Turda se va dezvolta în continuare atât pe orizontală, cât si pe verticală, iar de asta va beneficia întreaga comunitate”, promite primarul municipiului Turda, Cristian Matei.