A apărut Monitorul ediție de Arieș tipărit. „Turda Air Force. Cum a devenit zona Turda un punct stategic esențial în structura militară a NATO”

Miercuri, 25 august, a apărut Monitorul ediție de Arieș, ediția tipărită cu numărul 301. Iată ce puteți citi în această ediție: 

Turda Air Force. Cum a devenit zona Turda un punct stategic esențial în structura militară a NATO

Nimeni nu s-ar fi gândit, în urmă cu câteva decenii, că zona Turda – Câmpia Turzii ar putea deveni un element esențial în arhitectura militară occidentală, euro-atlantică. După ce România a devenit membră a NATO, rolul său geo-strategic a devenit tot mai important și s-a transpus în necesitatea întăririi securității Flancului Estic al alianței militare, inclusiv a consolidării posturii de descurajare din zona Mării Negre, în raport cu provocările de securitate din regiune.

Imunizarea cu a treia doză de vaccin, din octombrie

Campania de vaccinare anti-CoViD-19 cu a treia doza de vaccin se va face începând din octombrie, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță.

Fantezie infantilă cu frate răpit de o mașină verde

Polițiștii clujeni au fost anunțat că un copil de numai un an lăsat nesupravegheat lângă o stână a fost urcat într-un autoturism de către o persoană neidentificată. A fost demarată o amplă operațiune de căutare care a avut la bază o minciună a fraților copilașului.

Duel (în recorduri) pe autostradă. „Învingător”, un tânăr din Câmpia Turzii

În data de 22 august, în intervalul orar 13.00-18.00, polițiștii rutieri au acționat pe autostrada A3 Turda – Borș, pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, în scopul asigurării siguranței traficului rutier și reducerea numărului de evenimente rutiere, informează Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Din toamnă, elevii se întorc în bănci

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că toți participanții la reuniunea de lucru convocată de premier pe tema măsurilor privind începerea anului școlar
au agreat, sub rezerva validării la nivelul CNSU, că școlile vor rămâne deschise până la pragul de 6 la mie.

Schimbările climatice aduc vești proaste

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, atrage atenția că legea asigurării obligatorii a locuinței ar trebui ajustată, în contextul crizei climatice globale, care se manifestă și la noi în țară prin fenomene extreme care nu erau întâlnite în trecut.

Era utilităților ieftine se apropie de sfârșit

Experții avertizează că era utilităților ieftine se apropie de sfârșit, astfel că oamenii ar trebui să dea atenție mai mare contractelor pe care le semnează, dar și măsurilor de eficientizare a consumului.

Sfințirea bisericii Mănăstirii „Crucea Iancului” de la Mărișel

În ziua de pomenire a Sfinților Martiri Brâncoveni, luni, 16 august 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, împreună cu Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, au slujit la Mănăstirea „Crucea Iancului” de la Mărișel, județul Cluj, cu prilejul sfințirii bisericii așezământului monahal.