A apărut Monitorul ediție de Arieș tipărit. „Săraca vară bogată. Recolta agricolă din acest an este promițătoare, însă piața agricolă se dovedește problematică”

Miercuri, 1 septembrie, a apărut Monitorul ediție de Arieș, ediția tipărită cu numărul 302. Iată ce puteți citi în această ediție:

Săraca vară bogată. Recolta agricolă din acest an este promitățătoare, însă piața agricolă se dovedește problematică

Specialiștii în agricultură spun că, anul acesta, vremea a fost capricioasă, temperaturi ridicate, uneori și peste 34 de grade Celsius, cu ploi puține sau torențiale de scurtă intensitate, toate contribuind într-un fel sau altul la dezvoltarea culturilor de porumb. Și la alte culturi, Direcția Agricolă Cluj raportează producții bune. Ce spun producătorii agricoli din zona Turda despre situația recoltelor agricole din acest an.

„Zona roșie” capătă proporții. Unde mergem în concediu?

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat, joi seară, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, Elveția și Macedonia de Nord fi ind printre statele
care au intrat în zona roșie.

Primarul orașului Câmpia Turzii, în delegație în Basarabia

Membrii delegației municipiului Câmpia Turzii au participat vineri, 27 august 2021, la evenimentele menite să marcheze 30 de ani de independență statală a Republicii Moldova.

Criza coronavirusului. Ne pregătim de carantină?

1.015 cazuri noi au fost depistate sâmbătă, 28 august, după efectuarea a 43.886 de teste – 16.130 teste RT-PCR și 27.756 teste rapide antigen – ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 2,31%, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. În total, de la debutul pandemiei în România au fost înregistrate, la sfârșitul săptămânii trecute, 1.095.885 de cazuri.

O familie solicită oprirea lucrărilor la Atostrada Sebeș-Turda

O familie din Sâncrai, județul Alba, cere oprirea lucrărilor la lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda (A10) în zona locuinței sale, din cauza prafului și a zgomotului. Proprietarii solicită și daune în valoare de 100.000 de euro și suspendarea temporară a lucrărilor până la instalarea unui sistem antipraf și antizgomot.

317 companii românești realizează o treime din producția națională

România înregistrează o polarizare nefirească a forței economice a companiilor, astfel încât 35% din cifra de afaceri realizată de economia noastră aparține unui număr de 317 societăți, dezvăluie analistul financiar Iancu Guda. Acest indicator este semnul unei slabe dezvoltări a mediului de afaceri, explică analistul.

Hramul istoric al Mănăstirii „Mihai Vodă” de la Turda

Joi, 19 august 2021, s-au împlinit 420 ani de la trecerea la cele veșnice a Domnitorului Mihai Viteazul, primul întregitor al neamului românesc. Cu acest prilej, Mănăstirea „Mihai Vodă” de la Turda, județul Cluj, construită pe locul unde a fost asasinat Marele Voievod, și-a sărbătorit hramul istoric.