A apărut Monitorul ediție de Arieș tipărit. Generația învingătorilor. Ce cred autoritățile locale despre modul în care va decurge noul an școlar

Miercuri, 15 septembrie, a apărut Monitorul ediție de Arieș, ediția tipărită cu numărul 304. Iată ce puteți citi în această ediție:

Generația învingătorilor. Ce cred autoritățile locale despre modul în care va decurge noul an școlar

Luni, 13 septembrie, în România a început un nou an școlar. Este vorba despre debutul anului școlar preuniversitar, ocazie de manifestări festive la care participă, de regulă, alături de copii și părinți, și reprezentanți ai autorităților locale și centrale. Ceea ce a fost deosebit în raport cu alți ani este legat de situația de criză sanitară. Dacă debutul anului școlar a fost mai bine pregătit sau nu, acest lucru se va vedea în viitoarele luni. Însă până și discursurile politicienilor s-au dovedit mai puțin banale în comparație cu anii trecuți, după cum puteți citi în Pagina 3.

Un tânăr clujean de 25 de ani a murit infectat cu CoViD-19

Tânărul a fost internat de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, dar la puțin timp după, a trebuit să fie transferat la Institutul Inimii și pus pe ventilație mecanică. Boala a evoluat repede și a murit la doar 25 de ani.

Starea șantierelor din Turda. Alte străzi intrate în modernizare

Vremea frumoasă din ultimele zile a permis continuarea lucrărilor edilitare din municipiul Turda.

Câmpia Turzii. Biserici „miluite” de la bugetul local

Consiliul Local al municipiului Câmpia Turzii a votat alocarea a peste 50 de mii de lei pentru sprijinirea funcționării a două instituții importante de cult din localitate. Este vorba despre Parohia Greco Catolică și despre Parohia Ortodoxă nr. 5. Prima a primit suma de 30.000 de lei, iar cea de-a doua, 22.000 de lei.

Încă un an școlar sub semnul pandemiei de coronavirus

Noul an școlar 2021 – 2022 începe luni, cu prezență fizică la cursuri în cea mai mare parte a unităților de învățământ din România, dar cu măsuri de protecție sanitară în contextul creșterii numărului de infectări zilnice cu SARS-CoV-2.

Serbările de la Țebea s-au desfășurat într-o formulă aparte

Câteva sute de persoane au luat parte, duminică, la Serbările Naționale de la Țebea, în județul Hunedoara, dedicate comemorării Eroului Național Avram Iancu, tradiționalul spectacol folcloric și târgul meșterilor populari fiind amânate, pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei de CoViD-19.

Sărbătoarea și icoana Nașterii Maicii Domnului

Praznicul luminos al Nașterii Născătoarei de Dumnezeu este o taină, chiar dacă Sfânta Scriptură nu amintește direct despre acest eveniment, Sfânta Tradiție păstrează peste veacuri moștenirea vie a venirii pe lume, a celei ce va zămisli în pântecele sale pe Mântuitorul lumii.