A apărut Monitorul de Arieș #353. Care sunt resursele de dezvoltare ale unei comunități rurale. Cazul Tureni

Miercuri, 21 septembrie, a apărut Monitorul ediție de Arieș, ediția tipărită cu numărul 353. Iată ce puteți citi în această ediție:

Care sunt resursele de dezvoltare ale unei comunități rurale. Cazul Tureni

De câte ori ajunge într-o țară europeană în interes profesional, primărița din Tureni își chestionează interlocutorul-omolog cu privire la care sunt activitățile care îi consumă cea mai mare parte a timpului alocat colectivității. Iar răspunsurile sunt, în general, legate de activitățile de „mentenanța” localităților, mici reparații și îmbunătățiri edilitare: reparații de drumuri sau trotuare, mici intervenții de modernizare sau împrospătare. Un altul, de pildă, consideră că cea mai solicitantă activitate este pregătirea Fiestei anuale. Care sunt însă obiectivele stringente ale unui primar din mediul rural românesc, citiți în această ediție.

Sunt românii speriați de această iarnă?

Românii au început să ia măsuri pentru a-și proteja bugetul, anticipând costurile din această iarnă. Cei mai mulți dintre angajații români (80%) au început să ia măsuri pentru a-și proteja bugetul, anticipând costurile din această iarnă, relevă rezultatele unui sondaj de opinie.

Campanie de ecologizare pe ploaie, de Ziua Națională a Curățeniei

De Ziua Națională a Curățeniei, Primăria municipiului Turda a coordonat activitatea de colectare a deșeurilor susțintă de voluntarii locali în cadrul campaniei „Let’s do it,Turda!”

Amenințare cu sinuciderea la Câmpia Turzii

Polițiștii clujeni au intervenit duminică seară la un bloc din Câmpia Turzii, unde o femeie a amenințat că se aruncă de la etajul 4. Din fericire, polițiștii au reușit să o oprească pe femeie, care a fost transportată ulterior la o unitate medicală, pentru investigații de specialitate.

O firmă a contestat anularea licitației pe lotul Chiribiș-Suplacu de Barcău

„Recordul mondial negativ” înregistrat pe lotul Chiribiș-Suplacu de Barcău al Autostrăzii Transilvania se prelungește. Asocierea Trameco-Drum Asfalt a contestat descalificarea ofertei sale și implicit anularea licitației pe acest lot, scos deja la licitație de 4 ori de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere fără succes.

Primul pas pentru trenul de mare viteză Budapesta-Bucureşti

România va realiza o linie de tren de mare viteză ce ar urma să conecteze portul Constanţa de reţeaua europeană de căi ferate rapide, prin Budapesta. Un prim pas l-ar constitui realizarea unui tunel Predeal – Braşov.

„Verde” pentru semnarea contractului pe Autostrada A3 Chețani-Câmpia Turzii

Un nou lot al Autostrăzii Transilvania poate „porni la drum” în urma deciziei pronunţate de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, și anume aceea de a respinge contestaţia asocierii Drum Asfalt-Trameco – grup Selina. Astfel, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuie să semneze contractul cu constructorul Strabag-Geiger.

Proiectul salariului minim, adoptat de Parlamentul European

Parlamentul European a adoptat noi norme privind salarizarea lucrătorilor din UE. Salariul minim ar trebui să asigure un standard de viaţă decent, se arată în legislaţia europeană, iar normele UE vor respecta practicile de stabilire a salariilor de la nivel naţional.