A apărut Monitorul de Arieș #349. Turda, șantier cu șantier. Cum avansează lucrările pe șantierele turdene în acest sfârșit de vară

Miercuri, 24 august, a apărut Monitorul ediție de Arieș, ediția tipărită cu numărul 349. Iată ce puteți citi în această ediție:

Turda, șantier cu șantier. Cum avansează lucrările pe șantierele turdene în acest sfârșit de vară

La sfârșitul săptămânii trecute, a fost predat amplasamentul în vederea începerii lucrărilor de amenajare a Bazei Sportive de tip 1 pe strada Stadionului fără număr, informează Primăria municipiului Turda. În același timp, administrația locală a anunțat că a fost așternut ultimul strat de asfalt pe strada Cânepiști din cartierul Industrial. De asemenea, lucrările de decontaminare a sitului poluat de la Poșta Rât se apropie de sfârșit. Despre stadiul la zi a lucrărilor din oraș.

Impozitul pe clădiri va crește de anul viitor

Impozitul pe clădiri va crește de anul viitor, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice, și doar în anumite cazuri excepționale acesta va rămâne neschimbat față de 2022, se arată într-o analiză realizată de Deloitte.

Știi germană? Poți câștiga 1.500 de euro/lună

Un angajat pe poziția de customer support vorbitor de limba germană poate câștiga până la 1.500 de euro net pe lună. În Cluj-Napoca acest job este la mare căutare.

Un restaurant din Turda a ars în totalitate

Restaurantul „Biniște și cai” din Turda a ars în totalitate în urma unui incendiu izbucnit, vineri, din cauze necunoscute deocamdată, fără să fie înregistrate victime. Patronii localului au fost amendați pentru lipsa autorizațiilor de securitate la incendiu.

Câte locuri există la admiterea de toamnă la UBB Cluj?

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va da startul, în mai puțin de o lună, celei de-a doua sesiune de admitere pentru absolvenții de liceu candidați la statutul de student, dar și pentru absolvenții de facultate care vor să urmeze programe de master.

Elev clujean eliminat de la Bac pentru că a încercat să copieze

Un absolvent de liceu din Cluj a fost eliminat de la prima probă a Bacalaureatului de toamnă, după ce a încercat să copieze. 56 de elevi din județ au lipsit de la proba de Limba și literatura română.

Revolut intră pe piața de creditare

Fintech-ul Revolut, care are peste 20 de milioane de clienți în întreaga lume, din care peste 2 milioane în România, a lansat oferta de creditare pe piața din România. Astfel, utilizatorii din România ai Revolut Bank pot să aplice pentru creditul de nevoi personale negarantat, scrie start-up.ro.

Pentru ce s-a rugat mitropolitul Andrei împreună cu pelerinii de la Nicula

Mii de pelerini din toată țara, dar și din străinătate, au asistat luni, 15 august 2022, la Mănăstirea Nicula, la Sfânta Liturghie săvârșită cu ocazia Praznicului Adormirii Maicii Domnului, hramul așezământului monahal.