A apărut Monitorul de Arieș #350. „Scuarul Recunoștinței”. Câmpia Turzii se implică în modernizarea orașului Cimișlia din Republica Moldova

Miercuri, 24 august, a apărut Monitorul ediție de Arieș, ediția tipărită cu numărul 349. Iată ce puteți citi în această ediție:

„Scuarul Recunoștinței”. Câmpia Turzii se implică în modernizarea orașului Cimișlia din Republica Moldova

Două localități din România, având nume asemănătoare – Câmpia Turzii și Câmpina – și-au dat mâna pentru a contribui la ridicarea standardelor edilitare ale unei localități urbane din Republica Moldova. Este vorba despre orașul Cimișlia, localitate situată în partea sudică a Republicii Moldova, în raionul Cimișlia, la 68 km de Chișinău. Cimișlia este reședința Regiunii de Dezvoltare Sud a Republicii Moldova.

Testul de sânge care ar putea revoluționa lupta cu cancerul

Testul Galleri ar putea detecta precoce peste 50 de tipuri de cancer. Este un test revoluționar pentru detectarea precoce a cancerului. Clinica Mayo intenționează să-l facă disponibil în mai multe locații până la sfârșitul anului și a primit aprobare pentru utilizare în New York.

Pfizer-BioNTech cere autorizarea unui vaccin pentru Omicron

Compania farmaceutică germană BioNTech și partenerul său american Pfizer au depus la Agenția Europeană pentru Medicamente cererea de autorizare a celui mai recent vaccin anti-CoViD-19 al lor, conceput pentru a combate variantele actuale de Omicron BA.4 și BA.5, au anunțat vineri reprezentanții celor două companii.

Se modernizează sistemul zonal de apă din regiunea Turda

Consiliul Județean Cluj a emis autorizațiile de construire în vederea reabilitării și extinderii mai multor obiective ale sistemelor de alimentare cu apă potabilă din regiunea Turda-Câmpia Turzii, gestionate de către Compania de Apă „Arieș”, informează instituția deliberativă.

Asistații social care nu se înscriu la agenții pentru ocupare profesională pierd banii

Guvernul a adoptat vineri o ordonanță de urgență, obligație în PNRR, prin care persoanele nevoiașe vor putea primi venitul minim mai ușor. 165.000 de români primesc acum venitul minim de incluziune.

Unde trăiesc cei mai longevivi români?

Județele în care oamenii trăiesc cel mai mult. Noi date publicate de Institutul Național de Statistică (INS) relevă care sunt județele din România cu cei mai longevivi locuitori.

Vom plăti 50 bani pe sticlă, doză și PET

Guvernul va implementa sistemul de garanție-returnare în România. La fiecare băutură cumpărată din magazine se va reține o garanție, pe care cumpărătorii o vor primi înapoi dacă returnează ambalajele.

Facturile la energie rămân plafonate până în 31 martie 2023

Guvernanții spun că mecanismul de plafonare și compensare nu va fi modificat până la 31 martie 2023, așa cum prevede legislația actuală. De asemenea, supraimpozitarea va fi aplicată pe întregul lanț din energie, nu doar pentru producători.