A apărut Monitorul de Arieș #347. Un nou obiectiv turistic. Primăria Turda pregătește construirea unui aquapark lângă stadion

Miercuri, 10 august, a apărut Monitorul ediție de Arieș, ediția tipărită cu numărul 347. Iată ce puteți citi în această ediție:

Un nou obiectiv turistic. Primăria Turda pregătește construirea unui aquapark lângă stadion

Primăria Turda lansează în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal care cuprinde construcția unui aquapark în partea estică a municipiului. Proiectul este estimat la 32 de milioane de euro și ar putea depăși ca suprafață aquapark-ul Nymphaea de la Oradea.

Nu te-ai recenzat? De amendă ai scăpat!

Inițial, autoritățile au spus că cei care nu-și vor da datele vor fi amendați cu până la 3.000 de lei, dar șeful Institutului Național de Statistică spune că nu va exista nicio amendă. Pentru cei care nu au participat la procesul de recenzare se vor lua date din sistem, de la precedentul recensământ.

Noi zboruri spre Torino și Napoli, de la Cluj

Miercuri, 3 august, au debutat zborurile Wizz Air spre cele două noi destinații din Italia, de pe Aeroportul Internațional Cluj. Este vorba despre zborurile spre Torino și Napoli. Aceste zboruri vor fi cu frecvența de două pe săptămână, în fiecare zi de miercuri și duminică.

Cum mai pot fi plătite facturile de apă-canal

În completarea soluțiilor de tip internet și mobile banking deja oferite, Compania de Apă Arieș adaugă o nouă modalitate de plată gratuită, un mod facil de plată, din confortul casei, fără a mai fi necesară deplasarea la casieriile CAA sau la punctele de încasare.

Se pregătește un nou parc public în Turda

A fost finalizat proiectul tehnic de execuție al obiectivului: „Regenerarea zonei obelisc «Mihai Viteazul» prin crearea unui nou parc public în municipiul Turda”, anunță reprezentanții Primăriei municipiului Turda.

Noi reguli pentru cei care vor să fie profesori

Orice persoană cu studii superioare ar putea să devină cadru didactic, chiar dacă nu a urmat programele de formare psihopedagogică sau nu are masteratul didactic, potrivit unei excepții din proiectul Legii învățământului preuniversitar.

Ultima sforțare pentru bucata de autostradă Chețani – Câmpia Turzii

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat rezultatul relicitării contractului pentru construirea lotului 3 (Câmpia Turzii – Chețani) din Autostrada Transilvania. Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea Strabag SRL – Geiger Transilvania SRL, cu prețul de 420 de milioane de lei fără TVA. Pagina 5

Guvernul ar putea renunța la subvenționarea carburantului

Guvernul ar plănui să renunțe la ajutorul de 50 de bani pe litru de carburant, la finalul perioadei anunțate inițial, respectiv 30 septembrie. Decizia finală va fi luată în coaliția de guvernare.