A apărut Monitorul de Arieș #333. Unde ne sunt turdenii? Turda și Câmpia Turzii pierd populație de zece ani încoace

Miercuri a apărut Monitorul ediție de Arieș numărul 333. În această ediție puteți citi:

Municipiile Turda și Câmpia Turzii sunt, de cel puțin un deceniu, localități care pierd continuu populație. Ele sunt localități care se depopulează, indică date ale Institutului Național de Statistică, astfel că municipiul Turda a pierdut 7,95% din populație, în timp ce în Câmpia Turzii trăiesc cu 7,72% mai puțini oameni decât în urmă cu 10 ani.

Care e riscul paraliziei după anestezie?

Mulți oameni sunt speriați de anestezia la spate, iar multe povești despre cum poți să paralizezi din cauza ei sunt spuse frecvent. Un medic clujean arată ce se întâmplă de fapt în sala de operație.

Tot mai multe persoane care au avut CoViD-19 dezvoltă alergii

Medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad constată că tot mai multe persoane care au avut CoViD-19 dezvoltă alergii, chiar dacă nu au în istoric sensibilitate la polen sau alte substanțe, iar numărul celor care se prezintă la specialiști este mai mare decât în anii anteriori.

Continuă modernizarea infrastructurii la Turda și Câmpia Turzii

Joi, Primăria municipiulu Turda a anunțat că a fost predat amplasamentul în vederea începerii lucrărilor de modernizare a unui tronson important al străzii Barițiu.

România suspendă toate zborurile avioanelor MiG-21 LanceR

Activitățile de zbor cu avioanele MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române au fost suspendate începând de astăzi, din cauza numărului mare de accidente și defecțiuni. Decizia a fost luată prin ordin al șefului Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu.

Peste 53% din elevii clujeni au promovat simularea examenului de Bac

În județul Cluj, 5.496 elevi ai claselor a VIII-a au susținut probele scrise, din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, sesiunea aprilie 2022, în 132 de unități de învățământ preuniversitar, dintre care 45 de unități de învățământ din municipiul Cluj-Napoca, conform Inspectoratului Şcolar Județean Cluj.

Renunțarea la teze, „o decizie foarte proastă”

Eliminarea tezelor, așa cum a anunțat ministrul Educației la finalul lunii martie, este o decizie foarte proastă, a atras atenția profesorul universitar clujean Mircea Miclea, fost ministru al Educației.

Voucherele pentru alimente vor fi distribuite prin Poșta Română

Distribuirea voucherelor sociale în valoare de 50 de euro pentru persoanele vulnerabile se va face prin Poșta Română, din luna iunie, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi.