A apărut Monitorul de Arieș #345. Numărătoarea continuă. Nu ratați recensământul, mai sunt doar câteva zile!

Primăriile municipiilor Turda și Câmpia Turzii anunță că au înființat câte un punct fix de recenzare a populației. Reprezentanții autorității locale din cele două municipii amintesc că Institutul Național de Statistică a prelungit perioada de culegere a datelor pentru Recensământul Populației și Locuințelor, până în data de 31 iulie 2022.

Zboruri spre o nouă destinație aeriană spre Spania

Zboruri spre o nouă destinație populară din Spania, de pe Aeroportul Internațional Cluj. Este vorba despre Málaga, un oraş popular din sudul Spaniei, pe Costa del Sol.

Energia continuă să se scumpească

Prețul energiei electrice pe piața spot a bursei OPCOM (Piața pentru Ziua Următoare – PZU) a avut o medie de 1.138 lei pe MWh în luna iunie 2022, valoare cu 200% mai mare față de prețul înregistrat în aceeaşi lună a anului trecut, respectiv 378 lei MWh-ul.

Drumurile Clujului au fost pline de șoferi beți

Mai mulți șoferi care „și-au potolit setea” au fost trași pe dreapta de polițiști, în săptămâna care a trecut. Și a fost o săptămână plină pentru polițiști: zeci de șoferi au fost trași pe dreapta, iar în mai multe cazuri, aceștia s-au ales cu amenzi sau dosare penale.

Președintele Tișe taie un milion de euro de la „marea asfaltare”

La începutul acestui an, Consiliul Județean Cluj, prin vocea președintelului Alin Tișe, anunța că va continua „seria investițiilor în infrastructura rutieră a județului”, alocând fonduri „extrem de consistente”, respectiv 75.000.000 de lei.

Un nou caz de variolă a maimuței la Cluj

Sâmbătă, 23 iulie, a fost confirmat cel de-al doilea caz de îmbolnăvire cu variola maimuței în județul Cluj. Până în prezent, 20 de persoane au fost confirmate, la nivel național, cu această afecțiune.

Rusia va continua să inflențeze prețul motorinei

Automobiliștii europeni care folosesc vehicule pe motorină, care se luptă deja cu prețuri record, se îndreaptă spre noi majorări de prețuri la pompă comparativ cu cei care au automobile pe benzină, arată o analiză realizată de Reuters.

Seceta extremă va avea impact și anul viitor

Seceta extremă afectează producțiile agricole ale României din acest an, însă va avea impact și asupra următorului an agricol, întrucât lucrările nu vor putea fi executate la timp și de calitate, susține președintele Asociației Fermierilor din România, Daniel Botănoiu.